Keep swimming! You are only one swim away from a good mood!

Adela Stan

“INTALNIREA  MEA CU APA...
Care este noutatea in viata mea? 
La sfarsitul lunii noiembrie 2013, dintr-o gluma pe care nu mi-o explic nici acum, am inceput sa frecventez bazinul de inot Olimpia cu scopul de a invata sa inot ( ca tot am copiii inotatori) , nu numai de a ma tine la suprafata. Acest moment a declansat intamplari revelatoare in viata mea, o noua perspectiva asupra legaturii cu apa, a importantei sale in viata omului. O reintalnire cu fluxul vietii, cu rabdarea, cu determinarea, munca personala si, o, da, cu ascultarea de care nu am fost capabila o viata. Cumva o bucata care a venit sa intregeasca binecunoscuta “mens sana in corpore sano”, dar nu in forma sa rebela, ci plina de intelepciune, caci apa are puterea sa-ti curete toate cotloanele mintii.

Pentru ca atunci cand ramanem in urma la anume capitole viata ne da posibilitatea sa recuperam, in weekendul 21,22 iunie am fost prezenta la Campionatul National de Inot - Masters editia a IV a care s-a desfasurat la Oradea ( purtand cascheta clubului Bucharest Sport Club- clubul la care ma antrenez), in 4 dintre probe. Pentru unii o nebunie, pentru altii o mirare, pentru mine un angajament pe care imi doresc sa il fac cu mine. “

Sursa: Facebook Rawdia.ro

 

Eşti ceea ce iubeşti

de Adela Stan

De câte ori am fost suficient de mândră încât să cred că am ajuns o persoană de succes, viaţa m-a aruncat pe un nou traseu, unde să am curajul să o iau de la început. Pe aici oare va reuşi?

The road to succes is always under construction”. La această propoziţie aş reduce înţelepciunea căpătată în urma călătoriei personale dîn ultimele opt luni. Întâlnirea mea cu apa din noi perspective. La început, am crezut că este cea mai puternică experienţă de transformare pe care am trăit-o. Acum realizez că a sosit în viaţa mea la timpul potrivit, într-un mod natural, după multe alte încercări, căutări, dialoguri interioare. Se pare că, până acum, am cârpit bucăţi în diverse stări de erodare şi acum am utilajul, materiale de calitate şi experienţa să asfaltez un drum nou, rezistent, o adevărată autostradă pe care să pot rula cu viteza dorită. Am primit într-un mod neaşteptat această felie de know-how pe care am abilitatea şi maturitatea necesară să o implementez.

 „When the student is ready the teacher will appear”.

Pentru mulţi, toate aceste rânduri sunt cu siguranţă confesiunile unui căutător către Sine mai degrabă decât ale unui sportiv către Vis. La mine, însă, s-a întâmplat să se contopească. Am fost îndrumată de mică către schi şi tenis, trecând mai târziu pe la clase de spinning, dar şi prin nenumărate ore de sală cu antrenor personal. Nimic însă nu mi-a adus starea de bine, bucuria şi determinarea de a evolua fizic – dar şi de a ridica ştacheta limitărilor personale – aşa cum a făcut-o înotul.

Fiecare experienţă anterioară m-a încărcat, m-a ambiţionat, m-a impulsionat, dar nicio practică sportivă în afara înotului nu a reuşit să mă elibereze, să mă scoată din încrâncenarea unei stări concurenţiale fără sens, nu m-a adus în situaţia de a deveni dependentă, de a găsi bucuria dincolo de efort, de a parcurge atâtea vămi zilnice, chiar cu zâmbetul pe buze. Dar, ca să găsesc acel zâmbet şi bucuria din spatele cortinei exerciţiului zilnic, este necesar un parcurs interior în care de multe ori picăturile sărate ale lacrimilor s-au amestecat cu poveştile apei ce părea că nu este aceeaşi pe fiecare culoar al bazinului Olimpia, mai ales în cadrul exerciţiilor de tehnică şi de stilul fluture.

Am învăţat că relaţia cu apa se construieşte ca orice altă relaţie, că atunci când nu te mai lupţi, ci devii apă, ea îţi arată pe rând drumul cel mai scurt, mai lin, mai plăcut, te iubeşte dacă şi tu o iubeşti. Trebuie să o simţi, să fii parte din ea, să fii picătură! Să te laşi ghidat. Nu îmi iese întotdeauna, dar nu renunţ. Am făcut progrese enorme. Am o nouă relaţie cu corpul meu, care acum are altă ţinută, dar şi ţinte noi. Reînvăţ în fiecare zi paşii către „pot”. Am reconsiderat teoria lui Thales din Milet. Am descoperit că orice talent exprimat de către copii este un talent ascuns şi în mine. Şi, mai mult decât orice, am înţeles că a fi mamă de campioni este ceva care te obligă.

The coach is the backbone to success!

Oricine te crezi, eşti nimic şi nimeni fără antrenor şi viceversa. Fiecare caută sclipirea, scânteia, inspiraţia care să menţină conectarea. Este un tandem care presupune dedicare, muncă, pasiune, bucurie, talent etc. Aşa se face că, în decembrie 2013, terminam cu eforturi o lungime de bazin, iar la sfârşitul acestui iunie participam la Campionatele Naţionale Masters 25 +.

Mai mult, m-am întors acasă cu o medalie de bronz, un simbol ce m-a făcut să uit de emoţiile fără precedent care nu m-au lăsat să dau tot ce pot, dar să nu uit să îmi doresc să ţintesc mai sus, chiar dacă cei cu care concurez sunt foşti sportivi de performanţă. Astfel, sub umbrela clubului Bucharest Sport Club şi împreună cu antrenorul Bogdan Stroe, am deschis o nouă poartă. Către noi, către toţi cei care încă mai cred că este prea târziu sau că, din contră, nu a venit timpul. Către o nouă lume în care reevaluăm relaţia noastră cu apa, element primordial al vieţii şi mare profesor.

Keep swimmingYou are only one swim away from a good mood!

Sursa: Revista The One

NU ESTI SIGUR CA VREI, NU ESTI SIGUR CA POTI? ORICE EZITARE DISPARE DACA PRIVESTI IN JUR. PRIVESTE AICI, LA OAMENII CARE AU AVUT CURAJUL DE A PUNE DEOPARTE INDOIALA...