Bun venit in familia Bucharest Sport Club

Adrian Nanulescu

Desi suntem la inceputul Miscarii Masters BSC, oameni de valoare se apropie de noi si ne incredinteaza ca drumul pe care am pornit este bun. Spre bucuria noastra, vorba din batrani „cine se aseamana, se aduna” functioneaza intotdeauna si se potriveste perfect clubului nostru. Multumim Domnului Adrian Nanulescu pentru decizia de a se alatura echipei noastre si suntem onorati de aceasta alegere. Bun venit in „familia” Bucharest Sport Club, in care atmosfera este intotdeauna destinsa, iar antrenamentele si competitiile sunt o bucurie pentru sportivi si pentru antrenori. 

 

L-am rugat pe Adrian Nanulescu sa spuna povestea sportului pe care il practica, povestea unui palmares deja impresionant, sa ne povesteasca despre proiectele lui si despre decizia de a intra in echipa BSC... asa ca i-am adresat cateva intrebari...

 

De cand si de ce triatlon? Cum a intrat acest sport in viata Dumneavoastra?

Deja pedalam spre birou si casa, in weekend-uri mai mergeam la o tura pe munte cu bicicleta. Alergam ici si colo cate un cross si inotam in pauza de masa. Imi ramasese ceva timp liber caci tocmai absolvisem un EMBA. Si toate acestea pe langa o necesitate, de a ma schimba, nu foarte clar exprimata, dar prezenta mereu. Aveam nevoie de ceva mai multa disciplina in viata mea, sa scap de cateva kilograme in exces si o durere de spate care ma "seca". Simteam nevoia sa fac iarasi ca in tinerete sport de "performanta". Era o ocazie sa reincep, la o varsta la care vorbim de performanta la modul trecut si cu un pahar de vin in fata. Am inteles ca triatlonul iti da posibilitatea sa te "re-inventezi". Si m-am "re-inventat". Prin toamna 2008 la propunerea lui Vlad , care mi-a fost si primul antrenor am inceput pregatirea in vederea primului triatlon pe distanta "olimpica" de la Mamaia 2009. Mi-au trebuit ani buni ca sa imi educ vointa si auto-motivarea, sa imi pregatesc corpul pentru ceea ce vroiam sa fac. Nu cred ca in toti acesti ani am "ratat" mai mult de 10 antrenamente. Am trecut prin multe etape atat fizice dar mai ales mentale de pregatire. La primul half-ironman, in timpul cursei in proba de alergare, am inceput sa plang si sa rostesc numele alor mei pentru ca nu mai puteam sa sustin ritmul si imi venea sa abandonez. Am adunat ani frumosi de triathlon, dar si prieteni si cred ca cel mai important este drumul pe care l-am parcurs. Rezultatele sunt totusi datorate "drumului".

 

Cum ati decis sa va aventurati in competitii Half-Ironman?

In general nu ma "aventurez". Aventura la triathlon poate sa insemne accidentare, care poate avea repercursiuni grave asupra corpului si compromiterea unui sezon intreg. Asa ca pentru mine pregatire este cuvantul, poate sunt prea "conservator" in ceea ce priveste procesul de pregatire: "milimetru cu milimetru, zi dupa zi"

Am participat la 10 curse Ironman, prin Europa si Statele Unite in 2013 la Campionatul Mondial Ironman 70.3 de la Vegas.

In vara anului 2014, am mers sa concurez la Budapesta fiind primul Ironman 70.3 organizat acolo. Imi place sa concurez in locuri noi si sa merg cu Alexandru, care concureaza si el la cursele de IronKids, are deja in "palmares" vre-o 5-6, a inceput chiar de la varsta de 5 ani. Budapesta a fost cursa cu numarul 10 si reprezinta o "cotitura" in cariera mea de triatlet.

 

De ce ati decis sa va alaturati echipei Bucharest Sport Club? Care sunt asteptarile?

Am ales sa ma alatur echipei BSC din mai multe motive: Alexandru fiul meu este sportiv la BSC si deci vom face parte din acelasi club, imi place foarte mult admosfera de la club, unde toti sunt uniti, prieteni, sustinatori pasionati, dar si disciplina, seriozitate. Este un "suflu" care creeaza performanta, intr-un mod placut si incurajator. Este o echipa frumoasa si cu un crez puternic, sunt insufletiti mereu. Imi plac antrenorii, dedicati, profesionisti, simpatici si iubiti de copii pe care ii antreneaza . Imi place Marius care este parte din echipa pe care o conduce si care face bine ce face. Si nu in ultimul rand vin la BSC ca sportiv, sa ma antrenez, si sa concurez, sa fiu parte din acest club. Sper sa promovez triatlonul printre copii dar si parinti. Sper ca unii dintre parinti sa isi faca "curaj" si sa inceapa triatlon la BSC si poate si alti sportivii amatori doritori, care se identifica cu valorile noastre, sa ni se alature. Calea pe care o va dezvolta Marius in triathlon este deja deschisa prin tinerii sportivi din BSC care deja practica triathlon, unii dintre ei cu rezultate remarcabile si sunt convins ca va continua si mai mult si si pe alte planuri...

 

 

Ce urmeaza pentru sportivul Adrian Nanulescu?

Ce urmeaza pentru mine, sau mai bine zis ce continua... :... am inceput pregatirea sezonului 2015, sezon in care voi trece la full Ironman, cu inot, tehnica, picioare (ahh!) cu preponderenta, weekenduri cu alergare (15km) si bicicleta (cam 100 km), pana la jumatatea lunii noiembrie, apoi volume, forta, tehnica, ma voi antrena in fiecare zi cu cate doua sesiuni, etc. Ca si competitii voi merge la sfarsitul lunii mai la Saint Polten, Austria, Ironman 70.3, Geneva Campionatele Europene de triathlon Olimpic (daca ma calific:)) si trebuie sa decid unde (Frankfurt sau Zurich) full ironman in august. Apoi Mamaia, Cupa Europeana si final de sezon cu maratonul international Bucuresti.

 

Ma bucur ca voi fi "legitimat" la...BSC, BSC, BSC!

P.S. Sper sa primesc si echipament :)

 

MULTUMIM Adrian Nanulescu si FELICITARI pentru intreaga activitate sportiva de pana acum.

MULT SUCCES iti dorim alaturi de noua ta echipa !

NU ESTI SIGUR CA VREI, NU ESTI SIGUR CA POTI? ORICE EZITARE DISPARE DACA PRIVESTI IN JUR. PRIVESTE AICI, LA OAMENII CARE AU AVUT CURAJUL DE A PUNE DEOPARTE INDOIALA...